Известие

Collapse
No announcement yet.

Демонтиране на горивна рейка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Демонтиране на горивна рейка

Привет!

Интересува ме дали някой е свалял собственоръчно горивната рейка на 1.8 8в и дали има нещо по-специфично в процедурата.
    Мисля разни маркученца да сменям, както и маншоните на колекторите, та наведнъж да стане всичко. Споделете опит, моля!
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Колектора може да го свалиш и без да демонтираш инжекторите с реиката (съветвам те да не пипаш там,че може да си довлечеш големи ядове,инжекторите уплатняват с О пристени и при демондаж може да повредиж някои от тях и после да започне да ''смуче'' от там и цилиндъра да прекъсва и .....) ,и си смени маншоните с нови и двата маркуча за гориво,като свалиш колектора лесно се сменяват , пробери и двата вакумни маркуча от долу на колекора да ли не са се напукали и ако трябва ги смени .
    sigpicAlfa Romeo 155 1,8 8V TS ; Suzuki Vitara

Който не може да си купи FERRARI,си купува ALFA ROMEO.....

Comment

Аз моята съм я свалял 2 пъти за да чистя дюзите на ултразвукова вана и съм нямал проблеми.
      Alfa Romeo 155 1.7 TS

Comment

свалял съм веднъж рейката и не помня да имах драми освен дето се чупят куплунзите на дюзите. иначе самите дюзи се махат и слагат като на шега.кутията на колектора се сваля трудно а се слага обратно още по-трудно. има два болта отдоло които минават през планка която пък се държи на стартера и ще ти трябват дълги, тънки и сръчни ръчички. първо разгледай пдф-ите за да видиш за какво иде реч. ако се хванеш все пак промий и масления сепаратор. също си приготви набор скоби за предпочитане с винт.
        '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
        '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от alf Покажи съобщение
          свалял съм веднъж рейката и не помня да имах драми освен дето се чупят куплунзите на дюзите. иначе самите дюзи се махат и слагат като на шега.кутията на колектора се сваля трудно а се слага обратно още по-трудно. има два болта отдоло които минават през планка която пък се държи на стартера и ще ти трябват дълги, тънки и сръчни ръчички. първо разгледай пдф-ите за да видиш за какво иде реч. ако се хванеш все пак промий и масления сепаратор. също си приготви набор скоби за предпочитане с винт.
          аз тия болтове на колектора не съм ги завил, след ремонта на главата и така е по-лесно за сваляне - да има една идея повече шаване, ама е ок. Другото е с какво се промива масленият сепаратор??? А и я кажете къде да направя едно чистене на дюзи?!

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
            аз тия болтове на колектора не съм ги завил, след ремонта на главата и така е по-лесно за сваляне - да има една идея повече шаване, ама е ок. Другото е с какво се промива масленият сепаратор??? А и я кажете къде да направя едно чистене на дюзи?!
            И при тебе ли се запушиха друже?Кофти ,на Дунев съм чувал ,че за около 70-80 лв го правели.
            ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Следващо питане - какъв е диаметъра на горивните маркучи? В еПер-а нищо не пише по въпроса, а аз предпочитам първо да набавя материалите и след това да разбутвам всичко.
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                И при тебе ли се запушиха друже?Кофти ,на Дунев съм чувал ,че за около 70-80 лв го правели.
                горивната рейка и дюзите са лесни за смяна. Направих го днес профилактично при Екстрмистите (хубаво че поработват и събота). Благодарности чеме приеха и всичко стана бомба. Иначе дюзите не бях ги свалял никога и реших че е добре превантивно да се пипнат малко .

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                  горивната рейка и дюзите са лесни за смяна. Направих го днес профилактично при Екстрмистите (хубаво че поработват и събота). Благодарности чеме приеха и всичко стана бомба. Иначе дюзите не бях ги свалял никога и реших че е добре превантивно да се пипнат малко .
                  Сподели ни цената Ванка?
                  И има ли подобрение или е рано да се каже за сега?
                  ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                    Сподели ни цената Ванка?
                    И има ли подобрение или е рано да се каже за сега?
                    цените ас 15лв на дюза, 20лв труд и малко бенз. маркуч за свръзките - беше удобен момента да се смени! Иначе ефект не усещам, сякаш една идея по-леко ускорява, но като цяло го направих превантивно това чистене.
                    Имайте предвид че дюзите в горивната система са няй-тясното място и всичи боклуци остават при тях за съжаление...

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                    X